Ekomuovi 20 vuotta vuonna 2021

EKOmuovi_20-vuotta

Vuonna 2021 tuli kuluneeksi 20-vuotta siitä, kun Ekomuovin perustamisilmoituspapereita vietiin hieman vapisevin käsin Maistraattiin.

Kerroimme vuoden aikana pieniä tarinoita yrityksemme historian varrelta. Tarinat on kerätty tälle sivulle.

Suunnittelu

Kun vuonna 2001 toiminta aloitettiin, oli Ekomuovin suunnittelun työvälineet hieman toisenlaiset kuin nyt. Suunnittelua varten toimistolla oli suuri beige tietokone, jossa asiakkaan ruutupaperipiirrokset muuttuivat 2D-piirroksiksi.

– Aiemmin asentajien ammattitaitoa koeteltiin myös suunnitelmilla, kun piirrokset olivat huomattavasti vaikeampilukuisia. 2D-kuvia tarvittiin useampia, että esimerkiksi yhteiden paikat sai selville, suunnittelusta ja tuotannosta Ekomuoville vastaava Simo Kokko kertoo.

Nykyisin suunnitelmat tehdään 3D-muodossa, joten kuvat ovat selkeämpiä ja helpompi lukuisia. Suunnitteluosaamisen löytyminen omasta talosta mahdollistaa töiden nopean etenemisen suunnittelusta tuotantoon.

– Perussäiliön suunnittelu on aika yksinkertaista, ja parhaimmillaan säiliö on tuotannossa jo tilausta seuraavana päivänä Simo Kokko kertoo.

Ekomuovin ensimmäiset toimitilat sijaitsivat Villähteen Haravakylässä, jonne asetuttiin vuonna 2001 myyntimiehen ja kahden työntekijän voimin. Muovirakentaminen oli jo alusta lähtien yrityksen osaamisen ydin. Osaaminen kasvoi, kun muutama vuosi perustamisen jälkeen MTL-Plastic yhdistyi Ekomuoviin ja yritys muutti Lahden puolelle Renkomäkeen.

– Heti yritystoiminnan käynnistyessä hankittiin kunnon laitteet, eikä yritetty tehdä töitä nyrkkipajana. Näin pystyimme tekemään laadukkaita tuotteita jo alusta lähtien, kertoo tuotantotyöntekijä Marko Malinen.

Alun suuret investoinnit kantoivat. Vuonna 2007 olikin edessä muutto Hollolaan, Renkomäen tilojen jäätyä pieniksi tekeillä olevien tuotteiden koon ja määrän kasvaessa.

– Hollolan hallitilat kokivat mittavat remontit ennen muuttoamme vuonna 2007, kun ne rakennettiin vastaamaan tarpeitamme. Ne ovat palvelleet hyvin tähän saakka. Eli minä olen muuttanut yrityksen mukana jo useampaan kertaan, yrityksessä 20-vuotta työskennellyt Marko Malinen naurahtaa.

Nykyisissä tiloissa töiden kokoluokka on vaihdellut vuosien aikana pienestä suureen ja myös uusia tekijöitä on tarvittu.

– Olemme saaneet oppiimme uusia työntekijöitä vaikka, alalle ei suoraan koulutusta olekaan tuotantotyöntekijä Marko Malinen kertoo.

 

Muovituotteiden tekeminen vaatii tänä päivänä ihan yhtä paljon ammattitaitoa kuin 20-vuotta sitten. Olemme onneksemme saaneet pitää työntekijämme meillä töissä pitkään, sillä osa on ollut mukana ihan alkutaipaleelta saakka. Ekomuovin 20-vuotisjuhlien kanssa samanaikaisesti juhlitaankin kahden työntekijän kaksikymmenvuotista työuraa yrityksessämme.

– Vuosien ajan sain tehdä töitä omien lapsuudenkavereideni kanssa ja vuosien varrella täällä olleista on tullut myös kavereita. Työpaikan hyvä porukka on osaltaan pitänyt töissä, tuotantotyöntekijä Marko Malinen kertoo.

Marko tuli aikoinaan muovialalle kahden viikon kiireapulaiseksi, jonka jälkeen työt alalla ovat jatkuneet kolmisenkymmentä vuotta. Vuosikymmenten aikana kertyneellä osaamisella on rakennettu monenlaisia tuotteita, niin suuria kuin pieniä.

– Työ ei ole likaista ja työnkuva sopii minulle. Erilaiset asennuskeikat tuovat työhön mukavasti vaihtelua. Vuosien varrella on nähty monenlaisia vaiheita, mutta nyt tämä tasainen vaihe ja halu toiminnan kehittämiseen tuntuvat turvallisilta, Marko kertoo.

21.6.

Tänä päivänä, tasan 20-vuotta sitten perustettiin Ekomuovi.
Yrityksen perustajalla oli yritystä perustaessa visio yrityksestä, joka tekisi muovituotteita parhaita tuotteita muovista -asenteella.

Tämä asenne näkyy tänäkin päivänä vahvassa muovituoterakentamisen ammattitaidossamme. Pystymme ylittämään asiakkaan odotukset postiivisesti kerta toisensa jälkeen ja tarjoamaan enemmän kuin muovia asiakkaillemme

Vuosien varrella asiakkaamme ovat uskoneet meille projekteja, jotka lähtötilanteessa vaikuttivat mahdottomilta. Kuitenkin lopputulokset palvelevat vuosienkin jälkeen asiakkaitamme juuri kuten villeissä kuvitelmissa ajateltiin. Niin tuotteista on tullut enemmän kuin muovia.