Etusivu / Ekomuovilla aurinko tuottaa toimitiloihin sähköä 

Ekomuovilla aurinko tuottaa toimitiloihin sähköä 

Ekomuovin tuotantohallin katolle aurinkopaneelit nousivat huhtikuussa 2021. Yhteistyökumppanina toimi PlayGreen, joka toimitti järjestelmän avaimet käteen -toimituksena.  

Ekomuovin tuotantohallin katolle aurinkopaneelit nousivat huhtikuussa 2021. Yhteistyökumppanina toimi PlayGreen, joka toimitti järjestelmän avaimet käteen -toimituksena.  

Tuotantohallin katolla on yhteensä 110 paneelia, joista jokaisen teho on 375 wattipiikkiä (Wp). Järjestelmä on rakennettu siten, että paneeleilla tuotettava sähkö syötetään suoraan käyttöön ilman akkuvarauksia. Tämä onnistuu, koska sähkön pääkäyttöajankohta on sama kuin tuottoajankohta, eli päiväsaika. Tulevaisuudessa laitos on mahdollista skaalata helposti suuremmaksi, ja siihen voidaan liittää energiaa varastoivat akut. 

– Järjestelmä on huoltovapaa noin 30–40 vuoden käyttöiällä. Tänä aikana ainoastaan yksittäinen invertteri voi tarvita uusimista. Järjestelmä kestää Suomen sääolosuhteet ilman erillisiä toimenpiteitä, eli jos paneelien päältä ei halua talvisin poistaa lunta ja jäätä, se ei ole tarpeen, Tuukka Hämäläinen projektin toteuttaneesta PlayGreen Oy:stä kuvailee järjestelmää. 

Katsoimme, että voimme omalta osaltamme olla mukana vähentämässä hiilidioksidipäästöjä. Ensimmäinen askel oikeaan suuntaan on aurinkopaneelien asentaminen tuotantohallimme katolle

Tero Tupakka

Ekomuovin tuotantotilojen katolla olevalla aurinkosähköjärjestelmällä saatava sähköntuotto vaihtelee vuodenajoista johtuen. Sähköä saadaan parhaiten keväästä syksyyn, jolloin auringonvaloa on runsaammin. Tällöin aurinkopaneeleilla voidaan tuottaa jopa 30 % yhtiön tarvitsemasta sähköstä. 

– Katsoimme, että voimme omalta osaltamme olla mukana vähentämässä hiilidioksidipäästöjä. Ensimmäinen askel oikeaan suuntaan on aurinkopaneelien asentaminen tuotantohallimme katolle, Ekomuovin toimitusjohtaja Tero Tupakka sanoo.