Etusivu / CNC-työstökeskus mahdollistaa suuremman tuotanto­kapasiteetin 

CNC-työstökeskus mahdollistaa suuremman tuotanto­kapasiteetin 

/  Ekomuovi

Ekomuovin tuotannossa käytössä oleva CNC-työstökeskus vapauttaa henkilöstön aikaa muihin tehtäviin ja mahdollistaa myös sarjatuotannon. Lisäksi se parantaa työstötarkkuutta ja laatua huomattavasti, kun sillä on voitu korvata aiemmin käsityökaluilla tehdyt erilaiset jyrsinnät ja koneistukset. 

CNC-työstökoneen hankinta on lisännyt Ekomuovin toimitusjohtaja Tero Tupakan mukaan tuotantonopeutta ja lyhentänyt läpimenoaikoja. 

“CNC-työstökeskuksen ominaisuudet ja monipuolisuus ovat nopeuttaneet tuotteiden työstövaiheita, joten se on mahdollistanut muun muassa suuremman tuotantokapasiteetin”, Tupakka toteaa. 

CNC-työstökeskuksen ominaisuudet ja monipuolisuus ovat nopeuttaneet tuotteiden työstövaiheita, joten se on mahdollistanut muun muassa suuremman tuotantokapasiteetin.

Tero Tupakka

Ekomuovissa useampi henkilö on koulutettu koneen käyttöön, jotta koneen käynnissäpito voidaan taata esimerkiksi loma-aikoina. Vaikka koneinvestointi onkin vapauttanut työntekijöiden aikaa, ei konehankinta ole vähentänyt henkilöstöä. Työntekijöiden aikaa ja osaamista voidaan nyt käyttää muissa työvaiheissa. 

Työstökoneella voidaan tarvittaessa työstää levyarkkeja, jotka ovat jopa 2000 x 4000 mm ja 50 mm paksuja. PE- ja PP-laadut ovat yleisimmät koneella työstettävät muovilaadut, mutta myös PVDF:ää ja PVC:tä voidaan työstää. Koneen ohjelmoinnissa on tärkeää, että kappaleiden piirustukset saadaan tuotua SolidWorks-ohjelmasta suoraan CNC-koneelle työstöratojen luontia varten. 

Koneinvestointi on mahdollistanut Ekomuoville myös sarjatuotannon, joten yhtiö voi ottaa vastaan CNC-koneistuksia myös erillisinä töinä. 

Ekomuovilla on käytössään Biesse Rover Plast K Ft -CNC-työstökeskus, jonka on toimittanut Penope Oy. 

Lisätietoja 

Tero Tupakka, toimitusjohtaja, Ekomuovi Oy, p. 010 417 4461. 

Artikkelin pohjana on käytetty alunperin Muoviyhdistyksen julkaiseman MuoviPlast-lehden numerossa 1/2024 julkaistua artikkelia.